5 razloga zbog kojih treba ženiti Ribe

Ribe su senzitivci i emotivci, ali su zato su osobe ovog horoskopskog znaka veoma poželjne partnerke, ali i supruge. Zbog čega ih treba birati za životnu saputnicu? Ovo su neke od karakteristika ovog horoskopskog znaka.

5. Ribe su nježne

One imaju srce nepopravljivog romantika. U vezi su odane, nježne i emotivne. Možda djeluju mirno, ali umiju biti strastveni ljubavnici. Ne vole kratkotrajne veze i avanture. Često su slijepo zaljubljene do ušiju. Posvećene su partneru i umiju da mu pruže pažnju. Vole da sanjaju i da se nadaju.

4. Šutnja je zlato

Ne kaže se džabe šuti kao riba, jer ovaj horoskopski znak stvarno umije da ušuti kad treba. Možda zato previše trpe i gomilaju na svojoj duši, pa često budu depresivne i tada stalno plaču. Ni jedan muškarac ne voli kad mu žena zvoca, a možda baš zato što Ribe nisu takve, njih često prose i biraju za životnu saputnicu.

3. Odani prijatelji

Ribe vam mogu biti najbolji prijatelji, a često stavljaju potrebe svojih prijatelja ispred svojih potreba. Za njih problemi nisu nerješivi. One su odani prijatelji, a emocije stavljaju na prvo mjesto. Često previše vjeruju prijateljima, pa se dešava da ih ti isti ljudi razočaraju.

Ovaj vodeni znak ima veliku emocionalnu inteligenciju, ali i veoma izraženu empatiju za druge. Njima možete manipulistati samo, ako su jako zaljubljene. Tada će biti toga svjesne, ali će vam i svjesno dozvoliti da vladate njihovim osjećanjima.

2. Saosjećajni sanjari

Ribe su takođe i osjećajne, ali i saosjećajne. Umiju da riješe probleme koji postoje u porodici ili vezi. One su vjerni partneri i umiju da cijene romantiku i trud. One priželjkuju bajku koja će trajati zauvijek i koja će imati sretan kraj.

1. Komunikacija i razumijevanje

Vole da komuniciraju sa partnerom, da mu otkrivaju tajne, jer smatraju da je komunikacija sa voljenima najvažnija. Ukoliko dođete s posla nervozni, Ribe su prve kojima možete da ispričate sve što vas je tog dana iznerviralo, jer će vas one razumjeti.

Zbog ovih karateristika biste sigurno zaprosili osobu kojoj je horoskopski znak Riba.

Izvor: cicimici