7 razloga zašto je spavanje sa psom dobro za vas

Pre svega, svi smo upozoreni da ne dozvolimo psu da spava u našem krevetu. Jer psi su prljavi i zato mogu da ostave parazite u dušeku.

Ali šta ako nije tako? U stvari, postoje mnogi dokazi koji govore da pas doprinosi boljem snu! I vaš pas ne bi morao da spava sam. Dobitna situacija za oboje!

1. Smiruje vas

Bez obzira da li zbog toplog tela ili njegovog ritmičkog disanja, postoji nešto utešno u vezi psa. Oni unose dodatni mir u vaš krevet!

2. Smanjuju nesanicu

Njihovo prisustvo omogućava miran san, i daje osećaj sigurnosti. Dakle, u osnovi oni eliminišu sve stvari koje čine da vi ne spavate noću.

3. Ublažava stres i anksioznost

Kao što je demonstrirano prilikom terapija, prisustvo psa oslobađa stres. Stalno pozitivno stanje pasa je zarazno, a njihova vesela priroda može biti veoma ohrabrujuća.

4. Dobijamo grejanje

Njihova topla tela i njihova sklonost da budu tako blizu svojih ljudskih prijatelja mogu odraditi posao malog radijatora u krevetu. Iako ovo može biti nešto komplikovanije leti, ko ima da ne voli neku prirodnu toplinu tokom hladne noći?

5. Pomažu u borbi protiv depresije

Jedna stvar koju psi bez sumnje mogu ponuditi je bezuslovna ljubav. Za nekoga ko se bori sa depresijom, ovaj tip veze može biti od velike pomoći.

6. Čine da se osećate bezbedno

Njihova osobina da “saslušaju” i njihova sklonost da laju na strance su faktori koji doprinose da se osećate sigurno.

7. To je takođe dobro za vašeg psa

Ne postoji ništa na svetu što vaš pas voli više nego da provodi vreme sa vama. To ga čini veoma srećnim.

Izvor: ddl