Blagoslov ili prokletstvo? Žena u ovom znaku osjeća toliko duboko!

„Neka bude prostora u vašem zajedništvu i neka nebeski vjetrovi plešu između vas. Volite jedno drugo, ali ne stvarajte ljubavnu vezanost: Neka to radije bude more u pokretu između obala vaših duša. Napunite jedno drugom čašu, ali ne pijte iz jedne čaše. Dajte jedno drugome dio svog kruha, ali ne jedite od jedne iste štruce.

Pjevajte i plešite zajedno i budite radosni, ali dozvolite svakome od vas da bude sam, iako žice lutnje same drhte s istom muzikom. Dajte svoja srca, ali ne tako da ga držite jedno drugome, jer samo ruka života može sadržavati vaša srca. Stojte zajedno, ipak ne preblizu jedno drugome: jer stupovi hrama stoje odvojeno, a hrastovo drvo i čempres ne rastu jedan drugome u sjeni.“  ~ Khalil Gibran

Samo vraški posvećeno srce sposobno je voljeti ženu Lava.

U svojoj predanosti uvijek razvija i transformira sebe i ovaj svijet u kojem živimo, ona shvaća da život vrijedan življenja mora biti izgrađen na čvrstim temeljima istine, stoga – kako bi mogli voljeti ženu Lava, otkucaji u vašim prsima moraju biti jaki i morate znati kako ukorijeniti sebe i svoj položaj.

Iako je vatrena i žestoka, u njenom srcu srca je prevelika sumnja da može biti potpuno voljena i zato je spremna pokazati zube ako priđete previše blizu mjestu gdje krije taj strah; to je ujedno i test vaše namjere i način da zadrži svoje srce sigurnim, jer voljeti ženu Lava znači voljeti je u potpunosti, a više od svega morate voljeti njene ranjive strane.

Bit će trenutaka kada će je preuzeti potreba za utrkom kroz džunglu (ili kroz svijet)  i ona će bez ikakvog objašnjenja otići.

Upijati će život kroz sva njezina osjetila, jer ona to mora učiniti kako bi shvatila kako život funkcionira, a u onom trenutku kada pomislite da ste zaboravljeni – njeno srce će vas moliti da budete strpljivi, jer ona će vam se vratiti čim bude mogla, zadihana, uzlupanog srca i puna dojmova.

Ona treba tu slobodu kako bi nahranila svoju kreativnost i gledat će vas svojim očima kako bi spoznala vidite li i vi, također, sve što je ona. Ona će htjeti da i vi budete ono što jeste, ništa više, ništa manje od toga.

Voljeti ženu Lava znači shvaćati da njeno skrovište mora biti spremno prije nego što ona može učiniti išta; njezin um je najveća knjižnica, jer ona je od ovoga svijeta i mnogih drugih i uvijek postoji nešto novo za učiniti i naučiti.

Prije nego što vam može pokloniti svoju pažnju u potpunosti, sve mora biti na svom mjestu i tek onda će se moći sklupčati pored vas, čekajući da joj otvorite i pokažete svoje srce. Ova ideja vam može biti odbojna ali znajte da je ona sebi postavila kao naviku otvoriti se – pa iako ne očekuje od vas da i vi napravite to svojom navikom, postoji određen načina davanja i uzimanja koji stvara ravnotežu u svakoj vezi.

Poštujte je i još važnije – poštujete sebe. Pokažite joj ono što ste naučili sami sebi sakriti, jer lavica se neće zasramiti i ona zna u svakom dijelu svog tijela kako voljeti poput oceana.

Ona će pretvoriti ono što je naučila u tim trenucima dubokog slušanja u mudrost i kako ide starija naučit će vladati sobom. Vjerojatno je da će na njenom putu, onom na kojem nema tragova za pratiti i kojeg je stvorila sama prije početka vremena, mnogo puta pasti.

Bit će joj neugodno u svojoj nestrpljivosti, a kada navratite u posjet jedne noći mogli biste je naći u komadićima na kuhinjskom podu, njeno tijelo neće biti u mogućnosti ležati niti zadržati sve unutra, suze i slina teku niz njeno lice – i tu ćete svjedočiti snazi koju donosi ranjivost. Lav vam je pokazao sve u ovom trenutku, jer zbog toga i jest tu.

Ostat će tu i zamoliti vas da ostanete s njom dok ne dođe vrijeme da se sabere. Vaša prisutnost će ispuniti njeno srce sa zahvalnošću i može vam čak i pružiti ruku ili nasloniti glavu na vaše rame i ispustiti duboki uzdah – sramežljiva je kada dođe do ovakvih stvari – prihvaćajući podršku za kojom toliko žudi i koje se boji, stoga dopustite da se razvije, polako i oprezno.

Čut ćete glasine o lavici koja vam je zapela za oko; reći će vam da ona voli biti u centru pažnje i da traži bogatstvo i nakit. Reći će vam da je lav najsretniji s deset tisuća tona dragulja oko svog vrata i da njen ego vlada njezinim srcem – i kazat će vam da je ova mačka ponosna i da ne voli da ju se procjenjuje.

U svemu ima zrno istine; vjerujte da je ona koju volite rijetka koliko god to može biti; njeno srce vlada svime i ona će to pokazivati bez pardona. Neće čeznuti za dvorcem na brežuljku već za kolibom u šumi, tako da može sjediti kraj rijeke i slušati lekcije sa sve četiri strane svijeta.

Često će se sagnuti i čelom dotaknuto zemlju kao znak obožavanja, zahvalnosti i molitve – razumjet će da povjetarac koji šumi kroz krošnje nosi poruku samo za nju. Trebat će joj upravo onoliko da održi jednostavan život, jer lav zna da bogatstvo leži u sporim, skromnim trenucima smijeha i razumijevanja stvari.

Osjećat će se kao kraljica ako se vratite iz šetnje po šumi s rukama punim divljeg cvijeća i ako je odvedete promatrati zvijezde, posvetit će svoje srce vama i samo vama. Ona se bori sa svojim egom i s godinama koje ostavljaju trag na njenom tijelu, kao što to vrijeme obično čini, naučila je kako plesati s ispravnim glasom koji je ponekad teško čuti.

Lav je pun ponosa – nemojte taj ponos zamijeniti s nečim što nije najviši oblik integriteta; ona će preferirati tihe noći u odnosu na bučne noći i bit će najsretnija sklupčana uz knjigu, jer u stanicama knjige je njen početak života.

Lavica će sve što radi raditi svim srcem, jer ona cvate kada vidi harmoniju elemenata koji se susreću i zaljubljuju – i željeti će da vi pronađete nove načine kako bi se ona i dalje zaljubljivala u vas.

Ona je tvrdoglava – ali je ljubazna,  a njeno suosjećanje dopire do najskrivenijih kutaka na Zemlji. U svom srcu ona nosi sve: radost i tugu, smijeh i suze.

Koliko god želi da omotate svoje ruke oko nje i držite ju, jednako treba duge trenutke za sebe, jer lav osjeća toliko duboko da se povremeno pita je li to blagoslov ili prokletstvo.

Stoga da bi voljeli lava prvo morate voljeti sebe; pustite da prostor u vašem zajedništvu bude kao more i u njenom ritmu naučit ćete značenje vike srca.

„Biti potpuno viđen od nekoga i biti voljen na bilo koji način – to je ono što nude ljudska bića i što može graničiti s čudesnim.“ – Elisabeth Gilbert

Prevela: Suzana Prnjak za atma.hr

Izvor: atma