Probudite se. Napravite si kafu, pustite svoju omiljenu pjesmu i budite sretni. Ne trebaju vam komplicirane stvari za iskrenu sreću

Život nije kompliciran. Kompliciramo ga s previše besmislenih želja i praznih misli koje ne vode ničemu dobrom. Vjerujemo u stereotipe i puno puta želimo biti poput nekoga drugog, a ne biti svoj. Nismo zadovoljni onim što imamo.

Uvijek ljuti i zavidni. Zavidimo i želimo zlo onima koji rade bolje, ne ulažući ništa u sebe, bez borbe smo za obećavajuću budućnost.

Postavljamo si previše pitanja, ne ostvarujemo svoje snove i prepuštamo se izgledima. Kritiziramo živote drugih i zaboravljamo svoje. Volimo one koji nas ignoriraju i zanemarujemo one koji bi učinili bilo što zbog nas.

Smatramo da se sreća sastoji u materijalnim stvarima. Ulazimo u brakove čisto iz interesa. Odijevamo svoja tijela skupom odjećom, a dušu ostavljamo praznom, ne hranimo je dobrim knjigama, dobrim djelima, mi smo ljudi koji se samo nasmiju kada se treba uslikati, a istina je sasvim druga.

Mi patimo, usamljeni smo i neispunjeni. Zbog jednostavne činjenice da smo zaboravili, da ne znamo raditi ono što volimo, ne znamo kako složiti cijenu na jednostavne stvari.

Probudite se. Napravite si kafu, pustite svoju omiljenu pjesmu i budite sretni. Ne trebaju vam komplicirane stvari za iskrenu sreću.

Otvori oči, pogledaj oko sebe. Uživajte u sebi, uživajte u onom što ste napravili, što imate. Iskrena sreća ne krije se u kompliciranim stvari, krije se u stvarima koje vam pružaju zadovoljstvo pružaju vam osjećaj ispunjenosti u svojoj koži.

Ono što volite pružit će vam samopouzdanje, kreaciju. Ono što volite doprinosi vašem životu, vašoj sreći. Samo radite ono što želite, a ne ono što drugi žele. Budite uvijek svoji. Živite život onako kako se osjećate.

Budite gospodar nad sobom i svojim osjećajima, ne dopustite da vam stranci diktiraju život. Sreća je u malim stvarima.

NAPOMENA: Kopiranje i prenošenje teksta bez dozvole na druge portale strogo je zabranjeno!