Psiholog: 3 stvari nikada ne govorite svojoj ženi

U svakom odnosu postoje svađe, rasprave i sukobi. To je i normalno jer dvije potpuno različite osobe pokušavaju izgraditi život zajedno. Ali čak i ako se dogodi neka nesuglasica bilo kojem bračnom paru, morate znati gdje povući granicu prije nego što bude prekasno jer nikada ne možete vratiti riječi natrag.

Evo nekoliko stvari koje nikad ne biste trebali reći svom partneru:

“Uvijek to radiš ….”

Nikad se ne biste trebali fokusirati na ovu frazu kad vodite žestoku raspravu jer ćete početi vjerovati da u tome ne vidite ništa dobro ili bolje rečeno da sve što radi vaš partner je loše. Loš dio ove fraze je da se počnete kopati po greškama iz prošlosti, umjesto da se fokusirate na trenutno stanje. Morate se sjetiti da vas muči situacija, a ne partner.

Osobni napadi ne bi trebali postojati tijekom sukoba jer duboko bole i mogu dovesti do razvoda.

“Nikad to ne učiniš ….”

Ovo je još jedna zabluda partnera – tako pokazuju da se nikad ne mijenjaju, iako se ljudi mijenjaju svaki dan, svake minute, svake sekunde.

Radite na stvarnom problemu kako biste riješili situaciju. U vezi se nitko ne voli kritizirati.

“Tvoja je krivica što ….”

Ne bacajte odgovornost (ni malu, ni veliku) na ramena svog partnera, posebno kad ste uznemireni. Pokušajte bolje identificirati zašto se nešto događa. Sjetite se da oboje formirate tim, vi ste dvije različite osobe koje se bore da budu zajedno i da se lijepo razvijaju u dvoje, kao i odvojeno.

Vaš partner može biti duboko pogođen ako ga stalno krivite.

Izvor: pozitivanstav

NAPOMENA: Kopiranje i prenošenje teksta bez dozvole na druge portale strogo je zabranjeno!