Stalno sam se osjećala tužno, stresno i depresivno. Psihoterapeut mi je dao ovih sedam savjeta…

Želite li se riješiti svih neugodnih stanja? Zatim slijedite ove vrlo jednostavne i učinkovite savjete.

Ako to ne učinite za sebe, učinite to za svoju dušu.

Najvažniji trik: radite fizičke vježbe.

Tjelesna aktivnost aktivira dopaminske receptore u vašem mozgu i pomaže u oslobađanju serotonina i endorfina. To vam pomaže da se distancirate od osjećaja depresije i stresa.

Napravite popis stvari koje treba učiniti.

Ma koliko zadatak bio malen, njegovo dovršavanje je ono što je doista važno jer vam daje osjećaj ispunjenosti. Dakle, svako jutro napravite popis stvari koje želite učiniti i svaki put kada ispunite zadatak, prekrižite ga sa ovog popisa.

Jedite zdravo.

Izuzetno je važno voditi brigu o sebi, svom tijelu, svom umu. Polu pripremljena, pržena hrana, brza hrana ne bi trebala biti u vašem dnevnom jelovniku. Umjesto toga, usredotočite se na zdravu hranu – i pokušajte jesti što više sirovog voća i povrća.

Slušajte dobru glazbu.

Ta je navika puno ljepša nego što drugi ljudi misle. Slušanje prave glazbe uzrokuje važne emotivne trenutke u čovjekovom mozgu, uzrokujući da ima određena stanja.

Odaberite kreativnost.

Onog trenutka kada počnete postajati kreativniji, vaš mozak počinje raditi. Tako nestaju sva ona stanja tjeskobe, tjeskobe, stresa, depresije. Kreativnost nije ograničena samo na umjetnost – ona može biti bilo što, počevši od sati kuhanja, plesa, pisanja i još mnogo toga.

Odlučite biti optimistični.

Kada aktivno usvojite pozitivno ponašanje, učite biti opušteniji, opušteniji jer svaki put i u svakoj situaciji morate vidjeti punu stranu čaše. Pokušajte više pažnje posvetiti onome što mislite i kako gledate na život.

Ne zaboravite na jogu i meditaciju.

Joga i meditacija čine da se osjećate dobro izvana i iznutra. To vas smiruje i pomaže vam da se nosite sa stresom. Čak i 5 minuta svakodnevne meditacije može vam pomoći poboljšati životni stil, postanete prisutniji, bolje kontrolirate misli i preuzmete kontrolu nad svojim životom.

Izvor: pozitivanstav

NAPOMENA: Kopiranje i prenošenje teksta bez dozvole na druge portale strogo je zabranjeno!