Što učiniti s rođacima koji vam stalno truju život

Postoje teme o kojima rijetko razgovaramo. Razlozi mogu biti mnogobrojni: “Tako su nas naučili,” “Treba uvijek praštati,” i mnogi drugi. Međutim, važno je prepoznati nešto izuzetno bitno, a to je sposobnost biti iskreno sretan i slobodan.

Vjerujem čvrsto da, bez obzira na to tko je ta osoba u vašem životu, ako neprestano truje vaše raspoloženje i zagorčava vaše dane, ako se koristi različitim oblicima psihičkog nasilja, trebate odmah prekinuti svaku komunikaciju s njom.

Iznajmljivanje stana, blokiranje njihovog broja, preseljenje u drugi grad, pa čak i državu, trebali biste koristiti sve zakonske metode kako biste tu osobu trajno izbrisali iz svog života.

Ovakav korak nije kategoričan niti okrutan, već jednostavno ispravan. Prvo, osoba koja prakticira psihičko zlostavljanje rijetko se mijenja. To je njihova priroda, i ta se priroda neće promijeniti nikada. Nakon javnog sukoba, možda će se činiti da je postala prijateljskija prema vama, ali u jednom trenutku njihova zla narav ponovno će izaći na površinu, a vi ćete ponovno biti izloženi patnji.

Drugo, ovo je vaš život, i imate potpuno pravo biti sretna osoba čiji život ne poznaje bijes, nepoštovanje, bezobrazluk i psihičko nasilje. Bez obzira na to koliko dugo ste imali odnos s tom osobom, u slučaju da vas potiskuje i ponižava, morate staviti debeli crtić pod to, bez suza, kajanja ili tuge. Snažno prekinite svaku daljnju komunikaciju.

Ponekad donošenje odluke o tome hoćete li tolerirati zlu i otrov od strane rodbine dolazi po cijenu problema. Ako se ikad nađete u takvoj situaciji, zapitajte se: “Jesam li voljan/na, zbog ovih materijalnih stvari ili kvadrata, trpjeti nepoštovanje, vrijeđanje i uništavanje svoje osobnosti? Je li ovo način na koji želim živjeti svoj život?” Ne moram ni spominjati sve potencijalne zdravstvene probleme uzrokovane nervozom.

Nemojte se bojati staviti odlučan kraj! Budite sretni! Živite za sebe i za one koji vas iskreno i duboko vole, koji su ponosni na vas, iskreno se raduju vašim uspjesima i pružaju vam istinsku radost i ljubav.

Također, često se otrovna rodbina služi desecima zlih manipulacija. Majstorski kombiniraju i upakiravaju ih u dugoročne strategije. Od tradicionalnih tehnika kao što su “Volim te, znaš,” “Bit ćeš dužan,” “Osjećam se još gore,” “Ti si nitko,” pa sve do perverznijih i doista opasnih manipulacija koje mogu ozbiljno narušiti duševno zdravlje zdravih ljudi.

NAPOMENA: Kopiranje i prenošenje teksta bez dozvole na druge portale strogo je zabranjeno!