Kako se muškarci zaljubljuju – što ih tačno tjera da postanu “opsjednuti” ženom

Ljubav je složena emocija koja se može objasniti na mnogo različitih načina. Za neke ljude, ljubav je osjećaj snažne povezanosti i privlačnosti prema drugoj osobi. Za druge, ljubav je osjećaj duboke predanosti i brige. I za druge, ljubav je jednostavno osjećaj sreće i zadovoljstva u prisutnosti druge osobe.

Kako se muškarci zaljubljuju? Postoji mnogo različitih odgovora na ovo pitanje, ali neki su zajednički motivi koji dovode do zaljubljivanja kod muškaraca.

1. Fizička privlačnost

Fizička privlačnost je važan faktor za većinu muškaraca kada je riječ o zaljubljivanju. Muškarci su vizualna bića i često su privučeni ženama koje su fizički privlačne. To može uključivati ​​ženu koja ima lijepo lice, lijepo tijelo ili lijepu kosu. Naravno, fizička privlačnost nije jedini faktor koji dovodi do zaljubljivanja, ali je svakako važan.

2. Intelektualna stimulacija

Muškarci također cijene žene koje su inteligentne i zanimljive. Muškarci žele nekoga s kim mogu razgovarati o svojim interesima i koji ih može intelektualno potaknuti. Žena koja je zanimljiva i pametna može muškarcu pomoći da se osjeća pametnim i cijenjenim.

3. Emocionalna podrška

Muškarci također cijene žene koje im pružaju emocionalnu podršku. Muškarci žele nekoga kome mogu vjerovati i na koga se mogu osloniti u teškim vremenima. Žena koja je brižna i suosjećajna može muškarcu pomoći da se osjeća voljenim i cijenjenim.

4. Se*sualna kompatibilnost

Se*s je važan dio veze za većinu muškaraca. Muškarci žele ženu s kojom su se*sualno kompatibilni. Žena koja je strastvena i otvorena u krevetu može muškarcu pomoći da se osjeća željenim i ispunjenim.

5. Sličnost

Muškarci često privlače žene koje su slične njima. To može uključivati ​​sličan smisao za humor, slične interese ili slične vrijednosti. Sličnost može pomoći muškarcu da se osjeća povezanim s ženom i da se osjeća kao da ju može razumjeti.

Što muškarce tjera da postanu “opsjednuti” ženom?

U početnim fazama ljubavi teško je ne misliti na drugu osobu cijelo vrijeme.

Istraživanja sugeriraju da je ova faza opsjednutosti vrlo česta na početku nove veze, jer partneri međusobno grade dublju emocionalnu i fizičku povezanost. Podaci pokazuju da to ima veze sa sustavom nagrađivanja mozga koji se temelji na otpuštanju serotonina, istog mehanizma odgovornog za stvaranje navika i ovisnosti.

Osim toga, istraživanje je pokazalo da zaljubljeni muškarci pokazuju hormonske obrasce slične onima koji se vide kod opsesivno-kompulzivnog poremećaja, kada se razina serotonina povećava, a zatim naglo pada.

Što se tiče onoga što ih čini opsjednutima ženom, čini se da muškarce intrigiraju žene koje pronalaze ravnotežu između pružanja ljubavi i empatije te ostavljanja prostora za misterij i nepredvidljivost.

pozitivanstav.com