Najsnažnije duše su one koje pate u tišini

Najsnažnije duše koje ćete ikada upoznati su one koje najčešće stradaju, najviše plaču i najviše osjećaju.

Najsnažnije duše su one koje ne idu uokolo pokazujući ono što osjećaju iznutra. To su duše koje se muče s toliko mnogo unutarnjih borbi, to su duše koje skrivaju svoju bol iza osmijeha.

Najsnažnije duše su one koje skrivaju svoju patnju  iza fraza “Ja sam u redu” ili “Dobro sam”.

Najsnažnije duše slamaju se same i nasamo.

Najsnažnije duše su one koje tiho viču iza zatvorenih vrata, izbacujući bol i patnju iz svakog kutka svog srca.

Najsnažnije duše su natopile jastuke rijekama suza, ostavile tragove na svilenim plahtama, a njihov krevet bio je svjedok previše srcedrapajućih priča. Četiri zida spavaće sobe postala su dom njihovog vlastitog osobnog pakla.

Najsnažnije duše svako se jutro bude spremne za rješavanje svih prepreka koje se usude stati ispred njih. Drže se svoje dnevne rutine, jer se tako osjećaju kao da imaju određenu količinu kontrole nad svojim životima.

Najsnažnije duše idu kroz dan, stavljajući na sebe hrabro lice i pretvarajući se da ih bol ne proždire iznutra.

Najsnažnije duše skrivaju bol. Najsnažnije duše neće pokazati svoju bol jer se boje da će ih osuđivati i da će tako pokazati svoju ranjivost. Skrivaju se ispod svog neprobojnog oklopa i pate same, tiho, bez da itko primijeti.

Najsnažnije duše ne žele da drugi znaju da se iza tog neprobojnog štita one lome i polagano umiru.

Najsnažnije duše su ratnici koji se bore u tajnim bitkama. Njihov metalni oklop ima udubljenja iz previše bitaka i istrošen je. Tihe bitke ostavile su ožiljke na njima.

Najsnažnije duše imaju modrice i mnoge rane koje nisu vidljive ljudskom oku, ali to ne znači da one ne bole ili da ne postoje. Najsnažnije duše fizički ne krvare, već krvare iznutra.

Najsnažnije duše trpe bol u tišini.

Najsnažnije duše vjeruju da nemaju prostora za slab trenutak. Najsnažnije duše su vrlo oprezne kada razgovaraju s nekim o njihovim brigama, strahovima, problemima i poljuljanom samopouzdanju.

Najsnažnije duše zadržavaju svoje emocije duboko u sebi i drže ih za sebe, jer im je previše teško riječima reći sve što osjećaju. Najsnažnijim dušama nije lako govoriti o stvarima koje ih bole.

Najsnažnije duše skrivaju svoju patnju.

Svijet ih je naučio da pokazivanje njihovih osjećaja znači da su slabe i  patetične.

Svijet ih je naučio da morate biti jaki, morate biti stoik, morate pokazivati samo snagu. Jer u ovom bezobzirnom svijetu sam jaki pobjeđuju. Svijet ih je poučio da se jaki ne žale i bore se sa svime ma koliko god teško bilo.

Najsnažnije duše su naučile stajati uspravno kroz žestoke oluje čak i kad nisu željele učiniti ništa drugo nego nestati i sakriti se u najmračnijem kutu dok bol ne postane dovoljno podnošljiva.

Kao jaka osoba, stojite sigurno u vašem uvjerenju tko ste, vjerujući u vašu sposobnost da prođete kroz pakao i natrag. Znate da ćete ustati koliko god puta treba kada vas život sruši bez obzira na nevolje koje prelaze vaš put.

Kao jaka osoba, lako je gledati uokolo i vidjeti hrpu ljudi koji izgledaju kao da su dobro, ali nisu. Svi se bore i pate na svoj način. Sjeti se da nitko nije oslobođen boli.

Kao snažna osoba, vrlo je teško podijeliti ranjivost i bol. To je neumoran i zamoran proces, ali svi zaslužujemo da prestanemo patiti u tišini i da nađemo nekog tko nas razumije.

Mnogi od nas pate u tišini sve dok to jednog dana ne možemo više podnijeti, pa se slomimo u milijun komada.

Polako se pretvaramo u drugu osobu i gubimo se u nijemom svijetu koji smo stvorili.

Patnja u tišini dovodi do traume.

Patnja u tišini stvara frustraciju na još negativnije načine.

Patnja u tišini samo donosi još više boli i još više bijede. Ali ako se jednom otvoriš, umjesto da se skrivaš, stvari se naposljetku počnu popravljati.

Da, jaki smo, ali također smo ljudi.

Ne moraš patiti u tišini zbog boli koju osjećaš, i zbog onoga što te povrijedilo.

Ne moraš patiti u tišini zbog stvari koje ne možeš kontrolirati.

Ne moraš patiti u tišini zbog praznine koju osjećaš svaki dan.

Ne moraš patiti u tišini zbog stvari koje se ne mogu promijeniti.

Ti smiješ osjećati, možeš biti povrijeđena, dopušteno ti je plakati, ali ne moraš patiti u tišini. Budi dobra prema sebi. Voli sebe. Znaj da čak i najsnažnije duše ponekad trebaju  nekoga.

Nemojte se ustručavati obratiti se nekome. Ne dopustite da vas neizgovorene riječi koje držite unutar sebe pojedu živu.

Nemojte se sramiti da podijelite svoje najdublje i najosobnije misli.

Ne dopustite da patnja bude dirigent vašeg života. Uzmite volan u ruke, odvezite se što dalje od onoga što te povrijedilo i nastavi dalje živjeti svoj život.

Patnja je dio života, patnja je neizbježna, ali ne činite ju trajnim odredištem.

Učite od nje. Rastite uz nju. I pustite ju da ode.

Izvor: pozitivanstav