Nećeš zaštititi svoje srce pretvarajući se da ga nemaš

Svoje srce ne možeš utopiti u anestetiku. Ne možeš isključiti osjećaje kao prekidač.

Ne možeš biti bezosjećajna lutka kakvom bi željela biti.

Najbolje što možeš je ponašati se kao da nemaš osjećaje, ali to život neće učiniti ništa lakšim. Nećeš zaštititi svoje srce pretvarajući se da ga nemaš…

1. SEBI NE MOŽEŠ LAGATI

Možeš lagati roditeljima kada te pitaju postoji li neki dobar muškarac u tvojem životu. Možeš si lagati kako ne podnosiš muškarce i da je brak obična farsa. Možeš čak ignorirati i one seksi snove koje imaš o kolegi nakon kojih žudiš za dodirima. Ali duboko u sebi, ti znaš istinu.

2. NEMA ZAMJENE ZA LJUBAV

Tablete neće otupjeti bol u srcu niti ispijena boca. Sve one poruke na mobitelu ili “lajkovi” mogu te neko vrijeme držati, ali na kraju večeri opet će se osjećati usamljeno. Niti jedna čaša nije dovoljno velika, niti jedna tableta dovoljno snažna, niti jedan strah dovoljna isprika, da zamijene osjećaj prave ljubavi.

3. NE MOŽE TE SAMO VEZA POVRIJEDITI

Čak i ako si se zaklela da je gotovo s vezama, i dalje možeš osjetiti bol slomljenog srca. Bez obzira na sve, susretat ćeš muškarce, a to znači da se iznenada možeš zaljubiti u susjeda ili u najboljeg prijatelja. Možeš bježati od ljubavi, ali se ne možeš sakriti.

4. BITI HLADNA NE ZNAČI ISTO ŠTO I NEMATI SRCE

Tvoje je srce povrijeđeno. Ne želiš to ponovno osjetiti. I zato ništa ne osjećaš kada ti muškarac udjeli kompliment, pozove te van ili ti dodirne ruku. Ali to ne znači da nemaš više srce. I dalje znaš kako voljeti. I dalje možeš biti voljena. Sve što ti treba je malo vremena da zacjele rane na srcu prije nego što ga opet cijelog možeš pokloniti.

5. BOL JE DIO ŽIVOTA

Bilo bi glupo ostati nezaposlen jer te je strah da bi mogla dobiti otkaz ili odustati od fakulteta zbog straha da ćeš pasti na ispitima. Zašto bi onda izbjegla nove susrete, nova poznanstva, nove osmijehe – iz straha da ćeš opet biti ostavljena? Sve što je u životu vrijedno, dolazi u paketu s rizicima. Moraš biti samo spremna ih prihvatiti.

6. IZBJEGAVANJE LJUDI NIJE RJEŠENJE

Reci ne muškarcima za koje nisi zainteresirana. Reci ne muškarcima za koje osjećaš da nisu za tebe. Ali ne odbijaj muškarca koji bi te mogao usrećiti, pa barem za jednu noć. Ne moraš se otvoriti svima, ali nekoga moraš pustiti blizu.

7. TI NISI ROBOT

Nisi bezosjećajna. Ti si ljudsko biće. Prirodno je da imaš osjećaje, opasno je da bježiš od njih. Privlačnost nije nešto čega ti mora biti neugodno, a zbog ljubavi se ne moraš sramiti. To su predivne stvari. Vidjela bi to, kada bi im dala još jednu šansu.

8. BIT ĆEŠ UZROK ONOGA ČEGA SE TI NAJVIŠE BOJIŠ

Pretvaraš se da nemaš srca, jer ne želiš da ti ga netko opet slomije. No ako nastaviš s odbijanjem, distanciranjem i zatomljivanjem osjećaja, ti ćeš biti ta koja je slomila nečije srce. Bit ćeš ono čega se najviše bojiš. A to ne želiš.

9. POVIJEST SE NE MORA PONAVLJATI

Već te je netko povrijedio, ali to ne znači da će se opet isto dogoditi. Postoje muškarci koji će nježno čuvati tvoje srce ako im ga pokloniš. S njima nećeš prolaziti kroz patnju i napetosti koje si počela povezivati s ljubavlju.

10. DOVOLJNO SI SNAŽNA DA SE NOSIŠ S BOLI

Čak i ako se pojavi netko poseban, a onda te kompletno iznevjeri, ti se možeš nositi s posljedicama. Zar češ dopustiti da ti neki muškarac uništi život? Naravno da ne. I zato se možeš prestati pretvarati da nemš srce i dati ljubavi još jednu šansu.

Izvor: zdravaisretna