Odnos sa samim sobom je najvažniji odnos vašeg života!

Vaš odnos prema sebi je najsvetiji odnos u vašem životu.

Upravo će ta veza odrediti vašu drugu vezu. Njegova kvaliteta, trajanje, istina.

Upravo će taj odnos otvoriti ili zatvoriti vrata i puteve za vas.

Možda ste naučeni da je sebično voljeti sebe, svi smo odrasli s tim vjerovanjem. Ali najljepše što vam se može dogoditi je duboka i iskrena ljubavna veza s samim sobom. A najbolje od svega je da će od tog odnosa imati koristi i svi ostali oko vas.

Otvori srce prema sebi, otvori ruke prema sebi.

Započnite odmah! Zavirite duboko u svoje srce i oprostite prije svega svoje velike ili male pogreške, nije važno. Pogledajte iskreno u sebe i prihvatite odgovornost za sve svoje pogreške, oprostite sebi i krenite dalje. Tek tada ćete moći nastaviti svoj život bez nepotrebnih tereta koji vas čine niskim.

Uđite duboko u sebe s hrabrošću, pažljivo pogledajte sva ta pitanja koja utiču ​na tebe. Bez kritike i bez okrivljavanja sebe, jednostavno iskrenošću i s puno ljubavi izliječite sebe. Potrebna vam je ljubav samog sebe.

Pazite na sebe! Ko to može bolje od tebe? Niko, vjeruj mi. Čak i ako ponekad misliš da postoji neko ko će se bolje pobrinuti za tebe, ubrzo ćeš shvatiti da nije tako.

Zato upoznajte sebe, volite ga, brinite se o njemu, poštujte ga.

Prepoznajte svoju ljepotu, unutarnju i vanjsku, prepoznajte i shvatite koliko ste divni, prepoznajte svoje talente, svoj potencijal, svoju vrijednost. Ali bez da se sve to događa kroz nivo vašeg ega, već kroz vaše srce.

Zato sada otvorite svoje srce, zavirite u dušu i slušajte. Što ti ona kaže? Onog trenutka kada se sretnete sa svojom dušom biće vam to jedna najboljih stvari koja vam se ikad dogodila.

A znate koji je najbolja? Kad sve to učinite, kad svojom ljubavlju dotaknete i napunite dušu, kad zagrlite svoje srce, vaša će ljubav preplaviti sve ljude oko vas…

Tek tada ćete imati zdrave odnose na svim područjima i sa svima oko vas. Jer sve započinje sa svetim odnosom vašeg života, a to je vaš odnos prema samom sebi!

Izvor: pozitivanstav.com