Draga ženo, NE MORAŠ nikome opravdavati svoje postupke, objašnjavati svoje želje, pravdati svoje odluke

Nevjerojatna je sloboda kada ne moraš drugome opravdavati svoje postupke, objašnjavati svoje želje, pravdati svoje odluke, već samo kažeš – to sam ja.

Nevjerojatna je sloboda kada ne moraš objašnjavati drugima zašto tvoji stavovi nisu kao njihovi i zašto ne razmišljaš kao oni. No ponekad do takve slobode moraju proći mnoge godine života, mora proći toliko vremena da se pitaš kako si u tom vremenu uopće živio.

Nevjerojatna je sloboda kada se ne moraš s drugima uspoređivati već samo kažeš: imam svoju priču i živim je, kada se ne moraš opravdavati s kakvim ljudima provodiš vrijeme, već im jednostavno kažeš to je moj izbor.

Nevjerojatna je sloboda kada postaneš iskren sa sobom u svakom području svoga života shvaćajući da ne moraš i sebe lagati što ti je bitno a što ne bitno, i postaneš iskren u vezi onoga što želiš postići.

Nevjerojatna je sloboda kada prerasteš potrebu da misliš kao drugi, da govoriš kao drugi i da se ponašaš kao drugi, i kada to iskusiš shvatiš koliko si pogrešaka u životu učinio, ne zato što si nešto krivo napravio, nego zato što si slušao druge što i kako treba napraviti.

Nevjerojatna je sloboda kada postaneš svjestan sadašnjosti shvaćajući svaki trenutak kao dar, a sve ono što u njemu možeš napraviti kao jedno čudo.

Nevjerojatna je sloboda kada ponovno zaigraš na kartu svojih snova i shvatiš da možeš ići za njima iako još nisi potpuno spreman, jer svi ljudi koji su ih ostvarili imali su iste ili čak lošije startne pozicije kao i ti.

Nevjerojatna je sloboda kada počneš svoj život uspoređivati sa prijašnjom verzijom sebe shvaćajući koje se promjene sada događaju i koliko uživaš u njima.

Nevjerojatna je to sloboda i želim je sebi i vama!

Mario Žuvela, savjetnikuspjeha.com