OVE ŽENE SU MUŠKARCIMA OTROV I LIJEK: One ih ostavljaju bez daha

Žene koje su svjesne svojih kvaliteta, koje znaju biti sretne i ispunjene i kada su bez emocionalnog partnera, fatalnije su od drugih, pokazuju istraživanja. Najprivlačniji je muškarac koji ima vjere u sebe, to je afrodizijak bez konkurencije i ta vrsta moći djelotvornija je i od materijalne

Fatalne žene

Kada se spomene izraz “fatalna žena” prvo što nam padne na pamet je zanosna ljepotica, tajanstvena, privlačna, neodoljiva, ona koja ostavlja bez daha … Ipak, sam pojam prvenstveno je označavao prelijepu, ali opasnu ženu, koja je muškarca potpuno opčinjavala svojim čarima, ali ga je na kraju odbacivala, često i ubijala. Izraz potječe iz francuskog jezika “femme fatale” i u doslovnom prijevodu označava sudbinsku, ali smrtonosnu ženu. Sam izraz populariziran je u filmovima 20. stoljeća, a kako je zapisao jedan francuski filmski kritičar “Fatalna žena je kamenog srca ispod sek- si kombinezona od crne svile. Ona jednostavno uništava muškarce “. I to je prava suština pojma fatalna žena. Ona svoje čari naglašava tijelom, a karizmom prikriva svoj pravi karakter. Potpuno izludi muškarca, uzme od njega ono što želi, i na kraju ga odbacuje kao nepotrebnu stvar. Muškarac je toliko opsjednut njenom ljepotom i čarima, da bi za nju učinio apsolutno sve.

Ipak, u svakodnevnom životu “fatalna žena” ne uzima život, ali ga često potpuno određuje i ostavlja neizbrisiv trag.

Ali, bez obzira na definicije, postoji li jedinstven odgovor koje su to žene fatalne? Što ih čini toliko neodoljivim? Da li je to lijepo tijelo, lice, karizma, način na koji postupaju sa muškarcima …? Da li se pojam “fatalne žene” mijenja s planetarnim trendom “savršene žene”? Ili tu fatalnost one jednostavne nose u sebi, bez obzira na prihvaćene predstave o ljepoti?

Psiholozi tvrde da su “fatalne žene” u stvari one koje “zrače”, imaju dozu tajanstvenosti u sebi, urođeni sek- sipil, pa muškarcu koji ih promatra djeluju nedokučivo, misteriozno, tajanstveno. Nije, dakle, stvar ni u sek- si tijelu, izazovnoj haljini, crvenom ružu ili parfemu koji stavlja. Tajna je u izrazu lica, gestama, ponašanju, govoru i držanju tijela. Žena izgleda fatalno kada je neosvojiva, neukrotiva … Ona ostavlja muškarca potpuno zbunjenog, ne može shvatiti što je to na njoj što ga toliko privlači, tvrde stručnjaci.

Prof. dr Toševski kaže da “fatalnost” odražava stanje rijetke sposobnosti da se emocionalna memorija drži mirnijom nego kod “nefatalnih” ljudi. On tvrdi da žena nikada nije fatalna dok je sama, već samo kada je okružena muškarcima. Taj atribut daje rijetka aktivacija emocionalnih zapisa, što se događa samo kada se ženi na licu ocrtavaju neodređene, često nesvjesne memorije, koje nisu u vezi s muškarcem s kojim ona razgovara. Njene misli u tom času nikome nisu upućene, nema fiksiranu emocionalnu namjeru. Zbog toga muškarac ne može dokučiti što ona misli i želi. To je, po riječima ovog stručnjaka, “tajna fatalnosti”.

Također, psiholozi tvrde da je pored toga što žena djeluje mnogo fatalnije kada se stječe dojam da nikome ne pripada, najprivlačnija kada je u društvu muškarca koji je pogrešno uvjeren da je ona njegova.

Ono što krasi “fatalnu ženu” jeste nenamješten, iskren osmijeh, koji potječe od njenog zadovoljstva samom sobom. Žene koje su svjesne svojih kvaliteta, koje znaju biti sretne i ispunjene i kada su bez emocionalnog partnera, fatalnije su od drugih, pokazuju istraživanja. Fatalne su i one žene koje mogu “čitati” muške osobe, odnosno one koje znaju što je muškarcu na pameti, a inače su bolje u tumačenju neverbalnih znakova i govora tijela. One koje kod muškaraca znaju stvoriti iluziju da su fatalne, njih će oni tako i doživljavati. Ne moraju imati ni savršeno tijelo, ni prelijepu kosu, ni nježnu kožu. Neke su jednostavno jako upečatljive, sposobnošću manipulacije i snagom svoje osobnosti svakog muškarca uvjerit će da su fatalne. Ona koja zna za muškarca ostati enigma i tajna, ostavit će najdublji trag.

Neki teoretičari tvrde da je fatalnost urođena, odnosno da se žene rađaju predodređene da budu neodoljive. Postoje prelijepe žene koje su muškarcima kratko zanimljive, ali i one manje atraktivnog izgleda koje su toliko upečatljive da muškarci potpuno “izgube glavu” za njima. Fatalnost je i energija kojom žena zrači, a zračit će dobro samo ako je zadovoljna sobom.

Zanimljivo je da muškarci kao “fatalnu ženu” uvijek navode neostvarenu ili neprežaljenu ljubav, vrlo rijetko svoje stalne partnerice. Psiholozi tvrde da nas ono što nismo proživjeli, ono o čemu samo maštamo najviše kopka i intrigira, zbog čega takve ljubavi doživljavamo kao najfatalnije.

Izvor