Ovo su metode manipulacije koje narcisoidne osobe koriste kako bi prodrle u vaš um

Toksični pojedinci kao što su manipulativni, dvolični egoisti, sociopati i sve osobe s nekom vrstom antisocijalnih svojstava najpoznatiji su po svojoj sebičnosti.

Njihovi osobni interesi gravitiraju oko moći. I oni će učiniti sve što je potrebno da bi je dobili.

Mnogo njih je potaknuto zlonamjernim motivima da nemilosrdno povrijede druge, a da pri tom ne osjete nimalo kajanja.

Vidite, ti pojedinci su tako obuzeti sami sa sobom, da ne vide jasno. Oni sebe smatraju središtem svemira.

Zbog toga će, u svojoj zlonamjernoj potrazi za vječnom moći, upotrijebiti svaki manipulativni trik kojeg znaju kako bi došli do željenog cilja.

Nadajmo se, da smo dovoljno sretni da izbjegnemo takve pojedince, međutim, ako sumnjate da se neka osoba “igra” s vama, provjerite da li se na listi nalazi neka metoda koja vam zvuči poznato.

Ovdje je popis 11 manipulativnih metoda koje narcisoidne ličnosti obično koriste protiv vas:

PODCJENJIVANJE

Osoba koja kultivira narcisoidne osobine započinje svoju zlu igru ​​tako da vas odvede u sedmo nebo i idealizira vas sve dok ne postanete ovisni o svojoj “savršenoj” osobnosti.

Zatim će, u tren oka, potpuno promijeniti ploču vrijeđanjem i kritiziranjem svih vaših osobina za koje ste mislili da im se divi.

Drugi način na koji to čine je stavljanjem vas na postolje dok napadaju nekoga tko je zaprijetio njihovoj superiornosti.

TRIANGULACIJA

To je začarana taktika dovođenja treće osobe u priču, još jedne perspektive, samo kako bi dokazali svoje postupke, istodobno se igrajući s vašim umom.

Triangulacija je strašan način manipuliranja vlastitim mislima tako što ćete poćeti    sumnjati u vlastiti zdrav razum. Osoba koja je dovedena da potvrdi njihove postupke često je netko iz njihovog najbližeg kruga ili u najgorem slučaju još jedan prevareni pojedinac.

Ova igra uma nastavlja se kao obrana    njihovog ponašanja i korištenje treće strane kao oružja protiv vaše nesigurnosti sve dok potpuno ne izgubite razum.

AGRESIJA

Što god da radite, odmaknite se koliko god daleko možete kada narcisoidna osoba počinje pokazivati znakove agresije.

Istraživači koji proučavaju narcisoidne osobine ličnosti kažu da takve osobe pokazuju najsnažnije asocijacije s verbalnom agresijom i nemogućnosti  kontrole njihovog ponašanja svaki put kada je pokrenuta.

Prema podacima SOS telefona za nasilje u obitelji, ovo su osobine psihičkog zlostavljača:

– Prijeti vam, zastrašuje vas, kontrolira vaš pristup prijateljima i obitelji, kontrolira vaše ponašanje i prisiljava vas da radite stvari koje ne želite učiniti.

IZIGRAVANJE ŽRTVE

Imajte na umu da su vas “prokužili”. Znaju svaku vašu malenu nesigurnost koju imate u sebi, reći će mnogo uznemirujućih rečenica koje će uništiti vaše samopouzdanje ili će birati teme koje diraju vaše još nezacijeljene rane.. I znaju upravo savršeni trenutak da odigraju tu kartu.

Dakle, igranje žrtve i zavaravanje da oni vas trebaju je najbolji način na koji oni postavljaju zamku. Prije nego što to shvatite, oni će suptilno iznijeti temu koja je štetna za vas, opravdavajući se da oni doista “nisu tako mislili”.

POSRAMLJIVANJE

Sadistički narcisoid će tražiti načine da iskoristi tvoje nesigurnosti i nevolje u njihovu korist. Osjećat ćeš se postiđeno zbog stvari koje vas čine nesigurnima i manipulirat će s vama do točke uništenja.

ISKRIVLJAVANJE STVARNOSTI

Jedna od njihovih lukavih manipulativnih taktika je uvjeravanje da zapravo zamišljate stvari i ponavljanje tvrdnji tipa “Ti si luda”.

Ovu strašnu metodu, psihopati i narcisoidni pojedinci koriste kako bi izbjegli odgovornost za svoje postupke.

Djeluje tako što polako iskrivljuje vaš osjećaj stvarnosti, uništava vaš moralni osjećaj odvajanja ispravnog od krivog, a može završiti tako da izgubite sposobnost da vjerujete svojoj savjesti i sebi samome.

ISPIRANJE MOZGA

Jeste li ikada napravili nešto radi čega    se ne osjećate ugodno i što radite samo zbog druge osobe? Osjećate se kao da ste ih iznevjerili ako ne radite ono što su od vas zatražili, i osjećate se krivima da to ne obavljate onako kako biste trebali.

Očito je da su vas “zaveli”. Isprali su vam mozak tako da mislite da morate služiti njima, inače će biti neprijateljski raspoloženi prema vama.

NEPRIKLADNO PONAŠANJE

Jedan od njihovih najboljih načina za smanjivanje vašeg samopouzdanja je vrijeđanje do te mjere da se osjećate kao da ništa ne vrijedite.

Narcisoidnu ličnost neće ništa zaustaviti. Nastavit će sipati zlonamjerne šale na vaš račun i to o svemu što vas duboko dira.

Posramit će vas pred svima i nazvati to šalom. Napasti će vas sa svojim štetnim uvredama bez ikakvog žaljenja dok bi se istovremeno opravdavali da si ti bila kriva jer si ih nepotrebno naljutila.

EGOISTIČNA KOMUNIKACIJA

A ako ste upoznali narcisoidnu ličnost, onda znate da ne možete imati normalan dijalog s tim ljudima.

Preokrenut će razgovor i početi se hvalisati o sebi, ignorirajući vas..

Nemilosrdno će vas prekinuti u razgovoru, kao da tvoje mišljenje uopće nije važno.

POGRDNI NADIMCI

Narcisoidna ličnost će uništiti sve što im stoji na putu ili predstavlja prijetnju njihovom “nadmoćnom” biću. Unutar svog uvrnutog svijeta, oni su jedini ljudi koji su stalno u pravu, a svatko tko se usudi izraziti suprotno će izazvati ozbiljan psihotični bijes u njima.

Kada je u pitanju suočavanje s tim situacijama, smišljanje pogrdnih nadimaka je najniža od niske razine na koju oni mogu pasti.

Oni će vas uvrijediti i kritizirati vaše mišljenje, uvjerenja i iskoristit će svaki mogući način da vam “spuste”, samo da bi sebe ponovno uzdigli.

PROJEKCIJA

Narcisoidni mučitelji vole igrati igru ​​”krivnje”. Siguran znak da se bavite toksičnim i patološkim narcisoidom je da očajnički pokušavaju krivnju za svoje nedostatke prebaciti na vas.

Drugim riječima, projekcija. Poznato je kao njihovo najčešće korišteno oružje i obrambeni mehanizam kako bi se izbjegla odgovornost za postupke.

Umjesto da budu odgovorni za stvari koje ih se tiču, narcisi funkcioniraju okrivljavanjem i posramljivanjem drugih ljudi.

Posljedica: oni pobjeđuju, vi gubite, a cijeli svijet je odgovoran za sve što nije u redu s njima.

Izvor: pozitivanstav