Prije nego što nekome pokloniš svoje srce, pročitaj ovo

Nikada se ne slažite sa nečim manjim nego što zaslužujete. Prešli ste dug put da budete tamo gdje ste sada. Doživjeli ste toliko bola da više nemate ni suza.

Nikad ne dopustite da iko uzme najbolje od vas, nikome ne dajte moć nad vašim slabostima. Shvatite dubinu svog srca i prihvatite svoje mane da biste vidjeli ljepotu skrivenu iza vaših ožiljaka.

Nikad mu ne dopustite da vas dobije bez borbe. Od fragmenata svog slomljenog srca ste izgradili zidove oko sebe, a oni su veliki koliko i vaša novopečena ljubav prema sebi. Ne dopustite nikome da uništi ove zidove dok ne odluči ostati u vas zauvijek.

Ne puštajte nikoga u svoje srce ako njegovo srce nije spremno poput vašeg.

Nikada ne gubite san zbog nekoga ko vas se sjeća tek iza ponoći, kad mu je dosadno ili kad se osjeća usamljeno. Ne zaslužuješ takvu ljubav.

Nikad ne gubite vrijeme na nekoga ko nema vremena za vas, jer mu trebaš samo kad želi ispuniti prazninu u svom srcu.

Nikada ne molite ničiju pažnju jer zaslužujete više. Ne plačite zbog nekoga ko ni ne primijeti promjenu u načinu na koji se smiješite.

Nikada ne trošite energiju na nestabilne odnose s neočekivanim “zdravo” i neizrecivim “zbogom”.

Nikada ne sumnjajte u svoju sposobnost ljubavi, jer znate kako je osjećaj očajnički čeznuti za ljubavlju, jer vam je slomljeno srce.

Nikada ne sumnjajte u sebe jer ste dovoljno dobri da biste voljeli i bili voljeni. Nemojte pasti na laž, jer ste je već jednom to skupo platili.

Nikada ne žurite, ne pristajte na “gotovo vezu”. Ne podcjenjujte sebe i svoju sposobnost ljubavi, jer sami ste odgovorni za svoju sreću.

Izvor: pozitivanstav.com